Geniet van de prachtige kleuren
Theetuin Weesp

THEETUIN

Al 30 jaar ligt verscholen achter de vestingwal van Weesp een prachtige tuin. Een klein paradijs dat vooral bekend is bij de echte tuinliefhebber. Deze modeltuin is een lust voor het oog, verstopt achter oude beukenhagen waar statige zwarte berken uit oprijzen en met als centraal rustpunt een vijver die omgeven wordt door een immense Thujahaag.

Bloembollenexpert
De tuin geniet bekendheid omdat hier zoveel prachtige plantencombinaties te zien zijn. Dat komt omdat de bekende bloembollenexpert Jacqueline van der Kloet hier de scepter zwaait. Haar combinaties van vaste planten en vele soorten verschillende bloembollen zorgen in de modeltuin steeds weer voor verrassingen. In de lente laat de tuin zich dan ook van haar allermooiste kant zien. Maar door het vakmanschap van de tuinontwerper blijven, ook in de zomer en in de herfst, sprookjesachtige combinaties elkaar opvolgen. En maak je een voortdurende ontdekkingsreis door het groen; kortom,  een ‘must ‘ voor iedere tuinliefhebber.

Vijver centraal
De modeltuin is een goed voorbeeld van de ideale tuin: een helder ontwerp met een duidelijke structuur en met grote nadruk op de beplanting. De basisstructuur wordt gevormd door een samenspel van bomen, heesters, hagen en knipvormen; duidelijk aanwezige vormen en silhouetten die vooral in de winter goed zichtbaar zijn en de tuin ook dan aantrekkelijk maken. Rondom de centrale vijver loopt een meanderend pad dat langs borders met verschillende beplantingssamenstellingen voert. Hier wisselen vaste planten, voorjaars- en zomerbollen en eenjarige zomerbloemen elkaar af.

Kleurenpracht
Het hoogtepunt van het tuinseizoen valt in de lente, als duizenden voorjaarsbollen in bloei staan. Feest! Na sneeuwklokjes, sterhyacinten en sneeuwroem verschijnen in april massa’s tulpen en narcissen. Steeds weer andere combinaties volgen elkaar in bloei op en zorgen ervoor dat de tuin er wekenlang sprookjesachtig uitziet. In de zomer is het beeld wat minder uitbundig, maar nog steeds inspirerend door de grote verscheidenheid aan kleuren en vormen. Veel planten in de borders zijn bijen- en vlinderplanten, wat voor extra bedrijvigheid zorgt. In de herfst daalt er een aangename verstilling over de tuin. Dat is het moment waarop vooral siergrassen en planten met een sterk architectonisch uiterlijk de sfeer bepalen. Een sfeer die tot ver in de winter behouden blijft.

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe koffie-lunchbar Bar Blauw
Vanaf medio juli gaat het Theehuis weer open. De nieuwe koffie-lunchbar ‘Bar Blauw’ zal op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 9.00 en 17.00 de deuren openzetten. Het blijft ook mogelijk het Theehui
>> lees meer

Theetuin theehuis Weesp

Theehuis
De in 1875 gebouwde munitieloods is omgebouwd tot een sfeervolle ruimte die voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Alleen tijdens de vaste inspiratieweekenden fungeert deze plek als theehuis. Daarnaast wordt het theehuis verhuurd voor diverse gelegenheden, van verjaarspartijtjes tot zakenborrels.

Theetuin Weesp

Inspiratieweekenden
De Theetuin is gelegen op het Bastion Bakkerschans, een uit 1674 stammende vestingpunt. Twee keer per jaar vindt hier een inspiratieweekend plaats: het Bloembollenfestijn in april en het Kunstweekend met Pinksteren.