Geniet van de prachtige kleuren
Theetuin Weesp

THEETUIN

Al meer dan 35 jaar ligt achter de vestingwal van Weesp een prachtige tuin, ‘De Theetuin’. Een klein paradijs dat vooral bekendheid geniet bij de echte tuinliefhebber. Deze tuin ligt verstopt achter meer dan 60 jaar oude beukenhagen en je moet hem dus echt gaan ontdekken.

Voorjaarsbollen en vaste planten
De tuin dankt haar bekendheid aan prachtige plantencombinaties, het levenswerk van Jacqueline van der Kloet. Haar samenstellingen van vaste planten, heesters en vooral voorjaarsbollen zorgen voor een steeds wisselend beeld. De tuin is op haar allermooist in de lente als duizenden voorjaarsbollen in bloei komen in een breed assortiment, van sneeuwklokjes tot laatbloeiende tulpen. Maar ook in de maanden daarna volgen steeds wisselende combinaties elkaar op. Dan zijn het voornamelijk  vaste planten, siergrassen en heesters die de sfeer bepalen. Het beeld is dan wat minder uitbundig, maar nog steeds inspirerend door de grote verscheidenheid aan kleuren en vormen. Veel planten zijn bijen- en vlinderplanten wat voor extra bedrijvigheid zorgt. In de herfst daalt er een aangename verstilling over de tuin. Dat is het moment waarop vooral siergrassen en planten met een sterk architectonisch uiterlijk de sfeer bepalen.

Ontwerp
Het ontwerp van de tuin is helder en simpel: centraal een ovale vijver, omgeven door een immense Thujahaag. Dat is het rustpunt van de tuin dat er tegelijkertijd voor zorgt dat de tuin niet in één oogopslag te overzien is. Rondom dat rustpunt liggen de borders die via een meanderend grindpad met elkaar verbonden zijn. Kleinere en grotere oppervlaktes die allemaal als voorbeeld dienen voor verschillende plantencombinaties. Al wandelend ontdek je zo, stukje bij beetje, de tuin.

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe koffie-lunchbar Bar Blauw
Vanaf medio juli gaat het Theehuis weer open. De nieuwe koffie-lunchbar ‘Bar Blauw’ zal op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 9.00 en 18.00 de deuren openzetten. Het blijft ook mogelijk het Theehui
>> lees meer

Theetuin theehuis Weesp

Theehuis
De in 1875 gebouwde munitieloods is omgebouwd tot een sfeervolle ruimte. Vanaf 15 juli 2021 is hier Bar Blauw gevestigd. Zij regelen ook de verhuur van de locatie.

Theetuin Weesp

Inspiratieweekenden
De Theetuin is gelegen op het Bastion Bakkerschans, een uit 1674 stammende vestingpunt. Twee keer per jaar vindt hier een inspiratieweekend plaats: het Bloembollenfestijn in april en het Kunstweekend met Pinksteren.