Inspirerend in elk seizoen
Theetuin Weesp

CONTACT

De Theetuin
Ossenmarkt 34
1381 LX Weesp

E-mail: info@theetuin.nl | Website: www.theetuin.nl
Het Theehuis is te huur voor meer informatie hier link naar huurvoorwaarden en  agenda.

Voor gebruik van de tuin als fotolocatie, bijvoorbeeld bruidsfoto’s,  stuur een e-mail naar info@theetuin.nl. Voor het huren van het Theehuis stuur een e-mail naar tonny@theetuin.nl

De Theetuin is een officiële trouwlocatie van gemeente Weesp.

Routebeschrijving naar De Theetuin
Vanaf Amsterdam:  A9 volgen richting Amsterdam Zuid-Oost/Amersfoort. Afslag Weesp/Gaasperplas, afrit S 113. Richting Weesp volgen en bij verkeerslichten ( BP benzinestation) linksaf Weesp inrijden. Tweede straat rechts, richting centrum en doorrijden tot vlak voor het stadhuis. Daar linksaf en direct weer rechts, Kerkstraat; doorrijden tot aan de Vecht. Daar rechtsaf en vervolgens linksaf, een witte ophaalbrug over naar de Ossenmarkt. Rechts om het fort heen en daarna rechts van het kanon de oprit inrijden.

Vanaf Utrecht:  A9 volgen richting Amsterdam Zuid-Oost/Amersfoort. Afslag Weesp/Gaasperplas, afrit S113. Zie verver route vanaf Amsterdam.
Vanaf Amersfoort:  A1 richting Amsterdam, afrit Muiden/Weesp. Richting Weesp aanhouden en bij de rotonde driekwart, richting ‘Centrum’. Onder het spoor door en met de bocht mee naar rechts. Aan het eind met de bocht mee naar links, doorrijden tot aan verkeerslichten en daar linksaf. Bij de volgende verkeerslichten rechtdoor en daarna in de  bocht naar links, richting ‘Centrum’. Doorrijden tot vlak voor het stadhuis en vanaf hier de route vanaf Amsterdam volgen.

Te voet vanaf NS station Weesp: vanaf  ‘uitgang centrum’ : het stationsplein schuin naar links oversteken. Aan het eind linksaf en de eerstvolgende zebra oversteken. Straat oversteken naar trottoir dat het dichts tegen de Vecht aan ligt. Dit volgen, over de eerste ophaalbrug links, naar de Hoogstraat. Trottoir langs de Vecht ook hier blijven volgen tot aan de tweede ophaalbrug en daar overheen naar de Ossenmarkt. Rechts om het fort heen lopen en dan rechts van het kanon de oprit naar De Theetuin oplopen. 
Duur:  ca. 10 minuten.

OPENINGSTIJDEN

Theetuin
De Tuin  van de Theetuin is het gehele jaar te bezichtigen, dagelijks tussen 10 en 17 uur. De mooiste maanden zijn natuurlijk van april tot oktober. Op zon- en feestdagen is de gehele Theetuin gesloten.

Theehuis
Het Theehuis fungeert alleen als restaurant tijdens de speciale Inspiratieweekenden. Het Theehuis is bijna het hele jaar beschikbaar voor verhuur, behalve op zon- en feestdagen. Voor meer informatie zie huurvoorwaarden.

Inspiratieweekenden
Tijdens inspiratieweekenden is ook het theehuis met terras in gebruik.  Een aanrader voor thee, taart, kleine lunch en borrel. Op alle overige dagen is het theehuis gesloten voor bezoekers.

Bloembollenfestijn - derde weekend in april
Kunstweekend - tijdens Pinksteren

Theetuin theehuis Weesp

Theehuis
De in 1875 gebouwde munitieloods is omgebouwd tot een sfeervolle ruimte die voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Alleen tijdens de vaste inspiratieweekenden fungeert deze plek als theehuis. Daarnaast wordt het theehuis verhuurd voor diverse gelegenheden, van verjaarspartijtjes tot zakenborrels.

Theetuin Weesp

Inspiratieweekenden
De Theetuin is gelegen op het Bastion Bakkerschans, een uit 1674 stammende vestingpunt. Twee keer per jaar vindt hier een inspiratieweekend plaats: het Bloembollenfestijn in april en het Kunstweekend met Pinksteren.