Inspirerend in elk seizoen
Theetuin Weesp

BLOEMBOLLENFESTIJN IN APRIL 2024

Op 19, 20 en 21 april 2024 is weer ons aarlijkse bloembollenweekend. De modeltuin staat vol bloeiende voorjaarsbollen in combinatie met vaste planten. Alleen tijdens dit weekend is er ook een speciale plantenmarkt met divers aanbod geïnspireerd op onze modeltuin.
Al twintig jaar wil de Theetuin met het Bloembollenfestijn de bezoekers enthousiast maken en op ideeën brengen om deze combinaties ook in eigen tuin of balkon toe te passen. In de tuin zijn verschillende combinaties van voorjaarsbollen onderling, maar ook van voorjaarsbollen met andere (vaste) planten te zien. De tuinarchitecten zijn op die dagen aanwezig om daarover advies te geven.
Kwekerij de Werkplaats uit Katwijk komt naar de Theetuin met een gevarieerd aanbod. Er is aandacht voor natuurlijke planten die goed tegen ons klimaat kunnen en extra aantrekkelijk zijn voor bijen, vlinders, libellen en vogels.
De Theetuin ligt op een bastion van vestingstad Weesp, verscholen achter de vestingwal en omringd door oude bomen. De Nederlandse bollenexpert Jacqueline van der Kloet heeft de regie op de beplantingsplannen, daarom trekt deze modeltuin door het hele jaar bezoekers uit binnen- en buitenland.
De Theetuin is tijdens het Bloembollenfestijn open tussen 9.00 en 18.00 uur. In het Theehuis is restaurant NOOT gevestigd, zij serveren een heerlijk ontbijt, lunch of borrel. www.theetuin-noot.nl

Toegang is gratis. De Theetuin ligt aan Ossenmarkt 34 in Weesp.

Theetuin theehuis Weesp

Theehuis /Theetuin-Noot
De in 1875 gebouwde munitieloods is omgebouwd tot een sfeervolle ruimte. Theetuin-Noot is open woensdag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Zij regelen ook verhuur van het Theehuis. www.theetuin-noot.nl

Theetuin Weesp

Inspiratieweekenden
De Theetuin is gelegen op het Bastion Bakkerschans, een uit 1674 stammende vestingpunt. Twee keer per jaar vindt hier een inspiratieweekend plaats: het Bloembollenfestijn in april en het Kunstweekend met Pinksteren.