Bloembollenfestijn 2018 , 20, 21 en 22 april
Theetuin Weesp

BLOEMBOLLENFESTIJN 2017

Van 14 t/m 17 april is het jaarlijkse Bloembollenfestijn in de Weesper Theetuin. De tuin is vermaard om de prachtige voorjaarsbollen die in combinatie met andere planten een lust voor het oog zijn. Het theehuis en terras zijn open en er is een markt met bijzondere planten en bloembollen.

Dit jaar verwachten we dat de nieuw geplante wilde kersenbomen dankzij de zachte winter al in april in bloei staan.

Er is speciaal voor het Bloembollenfestijn een kleine markt waar verschillende kwekers hun planten aanbieden, waaronder Festina Lentetuin uit Katwijk en kwekerij Esveld uit Boskoop. Bijzondere soorten planten die ook in de modeltuin groeien, tweejarigen , bloembollen en potten met bloeiende bollen. Op zaterdag komt een mandenvlechter met eigen rieten manden en geeft demonstraties mandenvlechten.
In het Theehuis is een expositie van Merit Zandee met aquarellen op hout en zogenaamde trekplaten www.meritzandee.nl

De Theetuin en Theehuis zijn deze vier dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Theetuin theehuis Weesp

Theehuis
De in 1875 gebouwde munitieloods is omgebouwd tot een sfeervolle ruimte die voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Alleen tijdens de vaste inspiratieweekenden fungeert deze plek als theehuis. Daarnaast wordt het theehuis verhuurd voor diverse gelegenheden, van verjaarspartijtjes tot zakenborrels.

Theetuin Weesp

Inspiratieweekenden
De Theetuin is gelegen op het Bastion Bakkerschans, een uit 1674 stammende vestingpunt. Drie keer per jaar vindt hier een inspiratieweekend plaats: het Bloembollenfestijn in april, het Kunstweekend met Pinksteren en de Nazomerdag die samenvalt met Monumentendag, in september.