Bloembollenfestijn 2018 , 20, 21 en 22 april
Theetuin Weesp

VERHALENVERTELLERS EN BOLLENVERKOOP

De Theetuin van Weesp als verstopte groene oase op het Bastion Bakkerschans biedt een prachtig decor waar de fantasie tot leven komt. Pauline Broekema vertelt uit haar roman ‘Het Boschhuis’, dat zich deels in omgeving van Weesp afspeelt. Josha Zwaan vertelt delen uit haar aangrijpende boeken, zoals ‘Parnassia’ of ‘Zeevonk’. Esther Werneke draagt voor uit een spiksplinternieuwe dichtbundel en Lars Boom is een ras verteller die zal putten uit zijn vele scenario’s. Merijn de Boer vertelt uit zijn laatste boek ’t Jagthuys’, dat speelt in een huis aan de Vecht. Jan Jutte gaat vertellen over de door hem geïllustreerde complete Sprookjes en vertellingen van Andersen, Hans Hagen gaat voorlezen uit zijn kinderboeken, onder andere uit het pas verschenen ‘Jubelientje en de hoed van oma Blootje’. En Rindert Kromhout gaat vertellen over de Bloomsbury-trilogie en het in november te verschijnen ‘Een Mann’, een roman over de Duitse schrijvers Klaus Mann en Thomas Mann.
Natuurlijk is op de Theetuin ook weer een kraam met voorjaarsbollen: te koop zijn verschillende tulpen, narcissen en de meer bijzondere bolgewassen zoals meerdere soorten druifjes en crocussen, die allemaal vanaf eind september geplant kunnen worden. In de modeltuin kan men genieten van herfstanemonen en de laatbloeiende, hemelsblauwe Salvia uliginosa die tot in november doorbloeit. Met een beetje geluk laat de herfsttijloos zich ook al zien: grote, lilaroze, op crocussen gelijkende najaarsbollen.
Tevens is er een kraam met de boeken van de auteurs die ter plekke gesigneerd kunnen worden.

De Theetuin, met het Theehuis is op 10 september 2016 open van 10.00 tot 17.00 uur. De Grote Vertellers Parade start om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur.

Theetuin theehuis Weesp

Theehuis
De in 1875 gebouwde munitieloods is omgebouwd tot een sfeervolle ruimte die voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Alleen tijdens de vaste inspiratieweekenden fungeert deze plek als theehuis. Daarnaast wordt het theehuis verhuurd voor diverse gelegenheden, van verjaarspartijtjes tot zakenborrels.

Theetuin Weesp

Inspiratieweekenden
De Theetuin is gelegen op het Bastion Bakkerschans, een uit 1674 stammende vestingpunt. Drie keer per jaar vindt hier een inspiratieweekend plaats: het Bloembollenfestijn in april, het Kunstweekend met Pinksteren en de Nazomerdag die samenvalt met Monumentendag, in september.