Bloembollenfestijn 2018 , 20, 21 en 22 april
Theetuin Weesp

GROENE OASE VOOR KUNSTENAARS

Tijdens het Pinksterweekend op 23, 24 en 25 mei 2015 is de Theetuin van Weesp het groene decor voor tal van exposerende kunstenaars. Ook zijn er workshops, is er een kleine kunstmarkt en ter plekke is een portretschilderes actief. De Theetuin is drie dagen open tussen 10.00 en 17.00 uur en de toegang is gratis.
In de prachtig bloeiende zomertuin exposeren vooral beeldend kunstenaars met hun beelden en keramiek. Zoals Riet Blüm, met haar cursisten van Kunstigbeeldhouwen die een grote diversiteit aan beelden laten zien. Ook in het theehuis, in de oude loods, de kas en houtschuurtjes worden verschillende kunstwerken tentoongesteld. Zelfs in de bomen word je verrast door kunst.
Op de dijk, met uitzicht op de Vecht, worden grotere kunstobjecten tentoongesteld.

De Theetuin, op het verdedigingsbastion Bakkerschans van de vesting stad Weesp, is een geliefde plek waar veel bezoekers op af komen en waar de verschillende kunstwerken goed tot hun recht komen.
Deelnemende kunstenaars zijn: Yola Kamperman, Caroline Homan, Klaas van der Lee, Edith Brinkman, Marcella van der Vaart, Nanda van der Vliet, Caroline van Rees, Joost Zwagerman, Peter van de Akker, Ilona Woltering, Clementine Brandes en Riet Blüm en haar cursisten.
Verder is er een kleine kunstmarkt, waar naast sieraden, mozaïek en schilderijen ook prachtige hangplanten te koop zijn. Het Theehuis met terras is open voor koffie, thee, taart, lunch en borrel

Theetuin theehuis Weesp

Theehuis
De in 1875 gebouwde munitieloods is omgebouwd tot een sfeervolle ruimte die voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Alleen tijdens de vaste inspiratieweekenden fungeert deze plek als theehuis. Daarnaast wordt het theehuis verhuurd voor diverse gelegenheden, van verjaarspartijtjes tot zakenborrels.

Theetuin Weesp

Inspiratieweekenden
De Theetuin is gelegen op het Bastion Bakkerschans, een uit 1674 stammende vestingpunt. Drie keer per jaar vindt hier een inspiratieweekend plaats: het Bloembollenfestijn in april, het Kunstweekend met Pinksteren en de Nazomerdag die samenvalt met Monumentendag, in september.