Inspirerend in elk seizoen
Theetuin Weesp

KUNSTWEEKEND IN MEI

Op 19, 20 en 21 mei komen vele kunstenaars exposeren in deze groene oase langs de Vecht. De modeltuinen, kasjes en houten loodsen van dit Bastion van Weesp vormen het decor voor gevarieerde kunstuitingen.

Op de vestingwal komen objecten van Hinke Huisman, met thema Herkomst die gaan over de relatie tussen mens en natuur en de glaskunst van Harma Wierbos. In het theehuis en de houten loods hangen schilderijen van Wanda Scheffer en Mieke Robben. De zomerse modeltuin, vol in kleur met bloeiende planten en bollen, is het decor van de beelden van Riet Blüm en cursisten. Ook kom je daar tuinnimfen tegen. In het kasje presenteren Don en Priscilla Seegers hun lichtkunst

Workshops
Dit jaar kunnen bezoekers ook zelf aan de slag en er zijn speciale activiteiten voor kinderen. Ontdek de Street-art met een workshop graffiti die gegeven wordt door Reinier van Bochove.Alle dagen kun je voor 15,00 euro een introductie krijgen in de Graffiti-kunst. Inschrijven op reino-graffiti@hotmail.com Op zondag en maandag geeft Marieke van Dijk tussen 10.00 en 12.00 uur twee houtskool workshops. Kosten 15,- incl materialen, aanmelden dijkmarieke32@gmail.com Voor kinderen (en volwassen) is er een workshop van Karen Jens om van stenen sierraden te maken. Chris Spek is de schmink artiest voor kinderen. Tevens is er op zondag en maandag een demonstratie Raku stoken, een Japanse techniek voor keramiek.
Midden op het pleintje is deze drie dagen ook een kunstmarkt, met verschillende objecten gemaakt van keramiek, hout , glas en papier.

Theetuin theehuis Weesp

Theehuis
De in 1875 gebouwde munitieloods is omgebouwd tot een sfeervolle ruimte die voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Alleen tijdens de vaste inspiratieweekenden fungeert deze plek als theehuis. Daarnaast wordt het theehuis verhuurd voor diverse gelegenheden, van verjaarspartijtjes tot zakenborrels.

Theetuin Weesp

Inspiratieweekenden
De Theetuin is gelegen op het Bastion Bakkerschans, een uit 1674 stammende vestingpunt. Drie keer per jaar vindt hier een inspiratieweekend plaats: het Bloembollenfestijn in april, het Kunstweekend met Pinksteren en de Nazomerdag die samenvalt met Monumentendag, in september.