Volgend inspiratieweekend op 9 en 10 september
Theetuin Weesp

KUNSTENAARS TIJDENS KUNSTWEEKEND

Wat kunt u zien tijdens het Kunstweekend?
Gijs Elzinga maakt figuratieve, kleurige prenten met elk een eigen gedicht. Ems Willems heeft een fototentoonstelling in de houten loods, Marja Thijssen maakt keramische koppen die op staken zweven op de dijk. Vicky van Eyken is een beeldhouwster met fascinatie voor bosfenomenen. Paul Fessl toont zijn glaskunst. Marianne de Hartog heeft een herkenbare stijl van bijzondere sculpturen. Marijke Romijn presenteert o.a. haar schalen van albast. Willem Steenbeek maakt beelden van hout en keramiek. Riet Blum heeft dit jaar met haar cursisten van Kunstig Beeldhouwen gekozen voor het thema vogels. Op het marktpleintje tonen Marita Nijdam, Annemiek Geritsma en Marcella van der Vaart o.a. kunstig keramiek. En Reinier van Bochove toont zijn graffitikunst en geeft ook graffiti workshops.

Theetuin theehuis Weesp

Theehuis
De in 1875 gebouwde munitieloods is omgebouwd tot een sfeervolle ruimte die voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Alleen tijdens de vaste inspiratieweekenden fungeert deze plek als theehuis. Daarnaast wordt het theehuis verhuurd voor diverse gelegenheden, van verjaarspartijtjes tot zakenborrels.

Theetuin Weesp

Inspiratieweekenden
De Theetuin is gelegen op het Bastion Bakkerschans, een uit 1674 stammende vestingpunt. Drie keer per jaar vindt hier een inspiratieweekend plaats: het Bloembollenfestijn in april, het Kunstweekend met Pinksteren en de Nazomerdag die samenvalt met Monumentendag, in september.