Bloembollenfestijn 2018 , 20, 21 en 22 april
Theetuin Weesp

KUNSTWEEKEND IN DE THEETUIN -2017

Tijdens het Pinksterweekend op 3, 4 en 5 juni is de Theetuin van Weesp het groene decor voor tal van exposerende kunstenaars. Op dit bastion van de vestingstad Weesp wordt dit weekend ook een graffiti workshop georganiseerd en er is een kleine markt met beelden, keramiek en brocante.
In de tuin, die volop in bloei staat, exposeren vooral beeldend kunstenaars met hun beelden en keramiek. Riet Blüm exposeert met vele cursisten, Marianne den Hartog exposeert bij de vijver en er zijn sculpturen van hout en keramiek. Beelden op de omringende dijk en albasten schalen in de kas. Gijs Elzinga maakt figuratieve, kleurige prenten en schrijft bij elke prent een gedicht, deze hangen in het Theehuis. In de houten loods exposeert Ems Willems met foto’s.
Bezoekers kunnen dit jaar voor het eerst een Graffiti workshop volgen. De workshops worden gegeven door Reino Graffiti en duren 45 minuten, dit weekend voor de speciale prijs van € 10.-
Het kunstwerk dat je maakt mag je meenemen. Belangstellenden kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar reino-graffiti@hotmail.com o.v.v. De Theetuin. Graag dag en tijdstip vermelden (13:00, 14:00, 15:00, 16:00 uur). Er kunnen max 10 personen per workshop deelnemen. Vrije inloop kan ook, echter vol = vol.

Theetuin theehuis Weesp

Theehuis
De in 1875 gebouwde munitieloods is omgebouwd tot een sfeervolle ruimte die voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Alleen tijdens de vaste inspiratieweekenden fungeert deze plek als theehuis. Daarnaast wordt het theehuis verhuurd voor diverse gelegenheden, van verjaarspartijtjes tot zakenborrels.

Theetuin Weesp

Inspiratieweekenden
De Theetuin is gelegen op het Bastion Bakkerschans, een uit 1674 stammende vestingpunt. Drie keer per jaar vindt hier een inspiratieweekend plaats: het Bloembollenfestijn in april, het Kunstweekend met Pinksteren en de Nazomerdag die samenvalt met Monumentendag, in september.